IMG_2201.JPG

PhiBrows&PhiFusion

Vanaf nu zijn je wenkbrauwen in de beste vorm dat ze ooit geweest zijn! Met de beste producten op dit gebied, PhiBrows, heb je er geen omkijken meer naar. Studio B maakt gebruik van meerdere technieken voor het mooiste resultaat. Elke klant die kiest voor permanente make-up krijgt een uitgebreide intake, zodat we uw wensen goed kunnen doorspreken. Elk gezicht is anders, dus de permanente make-up zal helemaal op u afgestemd worden.

Wat is Phibrows?

F1A15E8D-D9FA-4E77-B1F8-242428B34A0A.jpeg

Phibrows is een microblading techniek ontwikkeld in Servië door Branko Babic. Deze methode is volledig gebaseerd op wiskundige verhoudingen en patronen die uniek zijn voor elk gezicht. De Phi staat ook voor het wiskundige getal 1.618 oftewel de gouden ratio (verhouding) waarmee de wenkbrauwen ontworpen zullen worden.

Ook de hairstroke patronen verschillen per persoon. Er zijn tal van patronen die gekozen kunnen worden. Aan de hand van voorbeelden, persoonlijke voorkeur en de ervaring zal er samen een keuze gemaakt worden welk patroon het mooiste in het gezicht zal passen.

Wat is microblading?

Microblading is de naam voor het toepassen van permanent make-up door middel van een dun mesje. Hiermee brengen we de pigmenten aan vlak onder de opperhuid. Dit geeft de eerste weken kleine wondjes (net als een tatoeage) en daarom is goede verzorging erg belangrijk als u kiest voor microblading. Een behandeling bestaat altijd uit 2 of 3 afspraken om een optimaal resultaat te krijgen.

Wat is shading?

Ook gebruiken wij de PhiFusion techniek, ofwel shading. Met een trillend naaldje wordt er een schaduw aangebracht na de microblading om een heel realistisch effect te creëren. Hierbij wordt er rekening gehouden met het natuurlijke lichtval op het gezicht. Hiervoor worden er verschillende kleuren gebruikt om de kleuren van donker naar licht te vervagen.

fullsizeoutput_3080.jpeg

Voorzorg

Via uw apotheek kunt u EMLA creme krijgen. Dit is een verdovende crème die de behandeling aangenamer maakt. Dit brengt u een uur voor de behandeling ruim aan. Denk er ook aan om 24 uur van te voren geen alcohol en/of cafeïne te nemen, en pas op met bloedverdunnende pijnstilling (zoals aspirine, advil, excedrin ed. Paracetemol kan wel).

Nazorg

Een goede nazorg is het belangrijkste van het succes van de behandeling. Er wordt geadviseerd om de wenkbrauwen 3 tot 5 keer per dag schoon te maken met water en ongeparfumeerde unicura zeep. Na de behandeling krijg je van de salon een creme mee, die je na elke wasbeurt mag aanbrengen. 

Intensief sporten en zwemmen wordt de eerste week af geraden. Ook de zonnebank en sauna zijn voor 28 dagen na de behandeling niet aan te raden.

De eerste 7 dagen zullen de wenkbrauwen er extreem donker en breed eruit zien. Dit is het helingsproces waar meeste mensen van schrikken. Wacht dit rustig 3 weken af. De kleur vervaagd voor 20-30% als de huid helemaal geheeld is.

N.B. De behandeling van PhiBrows bestaat uit 2, eventueel 3 behandelingen. De eerste touch up vindt plaatst tussen de 4 en 6 weken na de eerste behandeling. Mochten er onverhoopt toch nog lege plekjes zijn na de touch up, kan je een derde keer langs komen om alles te laten checken. Vanaf 1 juli 2019 heeft de nabehandeling zijn eigen tarief.