IMG_4421.JPG

Phi Ion

Het effect van een ooglift, zonder operatie. Rimpels zichtbaar verbeteren, huid verstrakken en pigmentvlekjes verwijderen. Phi Ion is de nieuwste methode om dit allemaal aan te pakken. De resultaten zijn verbluffend. Lees hier hoe Phi Ion (ook bekend als plasma lift) werkt, en voor wie deze behandeling geschikt is.

Phi Ion Pen is een minimaal invasieve cosmetische tool voor nauwkeurig gerichte sublimatie van de oppervlakkige huidlaag. Het is gebaseerd op overdracht van gecontroleerde hoeveelheid energie door ionisatie van de atmosferische lucht. Dit proces zorgt voor een onmiddellijke samentrekking en aanscherping van de huidvezels om een hermodellerend en verjongend effect te creëren. Dit zonder de diepere huidlagen aan te tasten.

Deze methode is in staat om resultaten te bereiken die vergelijkbaar zijn met die van een cosmetische chirurgie. Eén behandeling volstaat meestal om het gewenste resultaat te bereiken. Na 1 maand, bij controle van de afspraak, wordt er bepaald of een aanvullende behandeling noodzakelijk is. De resultaten zullen naar verwachting minstens 9 maanden aanhouden.

Phi-Ion zorgt voor een effectieve correctie van hangende oogleden, zonder dat hierbij een operatieve ingreep nodig is. Tevens kan het gebruikt worden voor het liften van de nek, behandelen van littekens waaronder acne littekens, pigmentvlekken en rimpels.

Phi Ion ofwel Plasma lift, is in staat om vergelijkbare resultaten te halen met cosmetische operaties zoals:

 • Ooglid correctie
 • Neck-lift
 • Acne littekens
 • Stretch marks
 • Lijnen en rimpels
 • Marionettenlijnen
 • Ouderdomsvlekken
fullsizeoutput_2eb2.jpeg

Aantal behandelingen voor een fraai resultaat

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van de overtollige huid, de complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In het consult wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. In veel gevallen is één behandeling al voldoende.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling met de Phi-Ion is zeker niet gevoelloos, en wordt bijna nooit verdragen zonder goede verdoving. Daarom moet er een recept aangevraagd worden bij de huisarts voor EMLA creme. Deze kunt u dan ophalen bij uw apotheek, en de crème dient u mee te nemen op de afspraak. Daarmee kan een goed verdovend effect verkregen worden waardoor de behandeling goed verdragen wordt. 

Denk er aan om 24 uur van te voren geen alcohol en/of cafeïne te nemen, en pas op met bloedverdunnende pijnstilling (zoals aspirine, advil, excedrin ed. Paracetemol kan wel).

 

Minimale hersteltijd

De behandelde huid kan een lichte zwelling vertonen die gemiddeld twee dagen kan duren. Ook ontstaat er ‘’crusting’’ van de huid. Dit is een veelvoud van minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen binnen vijf tot zeven dagen. Tot die tijd kunnen ze gemakkelijk bedekt worden, waardoor het geen belemmering in het dagelijks leven geeft. Het is wel belangrijk dat de huid, na de behandeling, wordt beschermd met een zonnefactor SPF 30.

Nazorg

IMG_3072.JPG

Het is aan te bevelen om de behandelde gebieden te koelen met een icepack om een eventuele zwelling tegen te gaan. Dit doet u minimaal 20 minuten per keer gedurende de eerste 2 tot 3 dagen.

Bij de Phi-Ion behandeling kunnen er wat gelige spots ontstaan bij de genezing van de huid. Deze zullen vanzelf verdwijnen na 5 dagen na de behandeling.

Oogleden kunnen wat gezwollen zijn en kunnen een tintelend gevoel hebben.

U kan eventueel foundation gebruiken op de huid om de wondjes wat te camoufleren. Na een dag of 10 zou de huid weer hersteld moeten zijn aan de buitenkant. Het gehele herstel proces duurt minimaal 3 maanden. In deze tijd kan de huid nog veranderen en verstrakken.

Na de behandeling mag u niet:

 • Gebruik geen agressieve hygiënische producten (geurende zepen, badschuim enz.)
 • Ga het directe zonlicht gedurende 3 dagen uit de weg, draag een donkere zonnebril
 • Geen sauna, zwembad of zonnebank gedurende de eerste 5 dagen
 • Geen zware inspanningen gedurende de eerste 5 dagen